HiiT30 / PsTudio

Personal Training Studio

Personal Trainer over mij

Mijn naam is Russell Wretham, ik ben geboren en opgegroeid in Londen en alweer sinds december 1993 woonachtig in Almere.
Mijn grootste passie was en is altijd sport & gezondheid geweest. 

Direct na het afronden van mijn studies begon ik als zelfstandige Personal Trainer in Londen te werken. In die tijd reisde ik naar mijn klanten om ze thuis en in hun omgeving te trainen. 

De opleiding omvatte o.a. Fitness, Gezondheid en Voedingsleer en meer. De studie werd door de Universiteit van Oxford specifiek opgezet met een relatief nieuw business idee in het achterhoofd: Personal Training. 

Terugkijkend was het een uitstekende basis voor een carrière in sport & gezondheid. Ik ben echter niet stil blijven staan en ben mijn vaardigheden door de jaren heen verder blijven ontwikkelen met nieuwe studies en kwalificaties. Als gevolg daarvan ben ik breed opgeleid en beschik ik over veel en jarenlange ervaring. Het bedrijf was vanaf de start succesvol en dit bleef zo tot aan het moment dat ik naar Nederland verhuisde. 
Mijn vrouw en ik hebben in de zomer van 2014 ons huis in de Muziekwijk gekocht. De extra grote aangrenzende garage werd verbouwd met de intentie om er een volledig uitgeruste Personal Training Studio van te creëren. Ik heb 25 jaar in verschillende bedrijven als fitness professional gewerkt, maar nooit als eigenaar van mijn eigen PT studio. Wat een verschil en openbaring!

Nu ik ZZP-er ben, sta ik voor mijn eigen beslissingen en of mijn bedrijf een succes wordt, hangt voor een groot deel van mijzelf af door de keuzes die ik maak. Dit gevoel van vrijheid ervaar ik als bijzonder prettig.
Bij het ontwerp van mijn PT studio had ik een heel duidelijk idee in mijn hoofd van hoe het eruit moest zien en voelen. Ik wilde een praktische, werkbare ruimte met veel licht, strakke lijnen om een overzichtelijk en ruimtelijk gevoel te creëren. Ik heb welbewust gekozen voor de losse gewichten, de Multigym, de WaterRower M1 HiRise en wat de afmeting van de vloermatten moest zijn. De Monkey bar en TRX Suspension Training maken het aanbod compleet. De nieuwste aanwist is de T-Bar en Olympische halterstang, voor nog meer variatie.
De lichtstraat heeft exact dezelfde maat en weerspiegelt zeg maar de matten. Als u dus op de matten bezig bent, weet u altijd zeker dat u voldoende hoofdruimte hebt. Hetzelfde geldt voor de spiegels bevestigd op de 2 muren, als u zichzelf in beide spiegels kunt zien, staat u precies in het midden.


Ik ben bedachtzaam en ben graag goed voorbereid. Ik kijk uit naar de uitdaging om u elke keer wanneer u traint te helpen om het beste uit uzelf te halen.
Ik ben oprecht, zorgzaam en loyaal te noemen. Zodra we gaan samenwerken, zal ik al mijn ervaring aanvoeren om ervoor te zorgen dat u niet alleen uw optimale gezondheid en fitheid niveau bereikt maar ook dat u zult genieten van de hele ervaring.
Ik kijk er naar uit om met u samen te gaan werken!

Ik ben een geregistreerd en erkend trainer/instructeur/begeleider bij het Beweegregister NL BR-nummer 2015009
En ook een geregistreerd en erkend niveau 4 Fitnesstrainer B / Personal Trainer bij FitNed NL onderdeel van Fit!vak


Personal Trainer About me

My name is Russell Wretham, I come from London and I have lived in Almere since December 1993.

My biggest passion is and always has been, health and exercise. And immediately after completing my studies I began working as a Personal Trainer in my home town of Richmond. The study encompassed Exercise, Health and Nutrition. It was set up by Oxford University, specifically with what was then a relatively new business idea, Personal Training in mind. Looking back, it was an excellent basis for a carrier in health and fitness. I have continued to enrich my skill set over the years by following other specific qualifications. My business flourished from the very beginning right up until I moved to the Netherlands. Throughout that whole period I traveled to my clients homes and trained them there. 

In the summer of 2014 my wife and I bought our new home in Muziekwijk. We converted the large attached garage into a fitness suite with the intension of creating a fully equipped P.T. studio. Having worked in different situations as a health professional for around 25 years, I had not ever worked in or owned a PT studio until now. What a revelation!

Being self employed, you stand or fall by your own decisions because you have total freedom and I love that.

With the new Fitness studio I set out to create a practical, workable area with plenty of light, clean lines and an uncluttered spacious feel. I had a very clear idea in my head of how I wanted the space to look and feel. I was very deliberate about the free weights the multigym the WaterRower M1 HiRise and especially the amount of matted floor space which mirrors exactly the skylight we had put in. The Monkey-bar and TRX Suspension Training making the options complete. The latest addition to the PT studio is the T-Bar and Olympic bar for even more varation.

I am thoughtful, deliberate and I like to be well prepared. I relish the challenge of helping you to get the best out of yourself every single time you exercise with me. 

I would say that I am genuine, caring and loyal. Once we start working together I will bring all my knowledge to bare, to ensure that you not only achieve your optimum health but also that you enjoy the experience. 

I am a registered and accredited trainer/instructor at Beweegregister NL BR-number 2015009
And also registered and accredited level 4 Fitnesstrainer B / Personal Trainer

I very much look forward to the opportunity of working together with you.